Hangszerarzenál

Amiről olvashatsz nálunk: erősítőtesztek (ENGL, Orange, Diezel, Ashdown), gitárbemutatók (Schecter, Lodestone, Aria) és minden egyéb cikket mely hangszerekkel, hangtechnikával kapcsolatos.

2011.01.28. 16:09 hangszerarzenal

Ddrum Vinnie Paul lábgép

 Jelen írásomban bemutatnám nektek a Ddrum cég legújabb üdvöskéjét, melyet Vinnie Paul a Pantera legendás dobosa segédletével terveztek. A doboz,amiben a cucc érkezett elég csili-vili.

Mindenhol Vinnie Paul felirat, hogy még véletlenül se felejtsd el, mit fogsz a kezedben. Miután a kartondobozt kinyitottam elém tárult a tok( mert azt is kapunk hozzá), amiről az első benyomásom az volt, hogy gyönyörű. Dombornyomásos Ddrum jelzés,fém cipzár, vállpánt(természetesen fém kapcsokkal). Maga a lábgép agyon volt csomagolva, 10 percig szedtem le a nejlonokat mindenhonnan,d e ez ma már mindennel így van. A tartozékokról igazán nem írnék semmit, mivel nincsenek. Egyedül1 darab dobkulcs figyel a baloldali pedál részen kialakított kis tartókában. Se kiskönyv,se kulcskészlet,se leírás. De nem is kell. Ezt a lábgépet nem kezdőknek szánták de még csak nem is a haladó dobos kollégáknak, de erről egy kicsit később.

Amikor kivettem és összeraktam a pedált azonnal feltűnt, hogy a szerkezet rettentően egyben van,de nagyon!!! Itt kérem szépen nincs semmilyen lötyögés, nyihogás vagy recsegés és az egész cucc valami bitang nehéz a kardántengelyt is beleértve. El is gondolkodtam rajta, hogy ezzel a nehéz kardánnal igen lomhácskán fog mozogni ez a szerkezet, mivel mostanában minden gyártó ultrakönnyű kardánokat készít. De előre elárulom nagyot tévedtem. A taposó rész(talp) tömör 9mm vastag szálcsiszolt alumíniumból készült és tükörsima felületet kapott. A márkajelzés az rá van festve, idővel előfordulhat,hogy lekopik. Az ütőfejet 2 csavarral rőgzíthetjük és el is forgathatjuk. Az egyik fele filc a másik műanyag és ez is marha nehéz. Sajnos memóriagyűrűt nem kapunk hozzá,úgyhogy ha sikerült beállítanunk érdemes valamivel megjelölni, hogy legközelebb is ugyanoda kerüljön. Leszedni ugyanis le kell mert máskülönben nem fér be a tokba. A lábdob leszorítója rendkívül jó helyen van kényelmesen tudjuk rögzíteni dobkulcs nélkül és végre van a bal oldali pedálrészen is. Természetesen van pedálonként két állítható tüskénk is, sőt még tépőzár is van a talprészen. A rugóerő állítót még most sem értem igazán, ugyanis 3 szorosan be van biztosítva, kontraanya, kontracsavar, stb. Viszont a kardántengelyt oldalanként csak egy csavar fogja.

A legnagyobb ötlet a láncvezetőben rejlik. Egy csavarral állíthatjuk, hogy a láncvezető milyen messze kerüljön a tengelytől. Ha közel húzzuk nagyon kis talp mozdításra is nagy utat tesz meg az ütőfej, ha kiengedjük akkor a pedál útja hosszabbodik.( a Tamánál rolling, meg powerG van, a pearl-nél meg azthiszem többféle műanyag láncvezetőt adtak a lábgépekhez). Hozzáteszem, mielőtt valaki megszólna, hogy minden állítható a pedálon és mindent fokozatmentesen tudunk kedvünkre igazítani. Egy hete nyűzöm gyilkolom, és egyre jobban tetszik, hogy miért? Ezzel a lábgéppel nem lehet kicsit ütni. Akárhová állítottam akkorát sóz oda (a legkisebb érintésre) a bőrnek,hogy az ütőfej műanyag részével ki sem mertem próbálni. Mindeztolyan könnyedén és stabilan teszi, hogy nem is értem a súlyával kapcsolatos korábbi aggodalmaim miértjét. Az öreg Vinnie mester tud valamit az biztos, egy tervezőgárdával összeülve megalkották az egyik legjobb duplázót amit ma kapni lehet. A pedál megvásárolható a  www.hangszerarzenal.hu oldalon. Ára most akciósan 99 990 Ft.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hangszerarzenal.blog.hu/api/trackback/id/tr62621259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása