Hangszerarzenál

Amiről olvashatsz nálunk: erősítőtesztek (ENGL, Orange, Diezel, Ashdown), gitárbemutatók (Schecter, Lodestone, Aria) és minden egyéb cikket mely hangszerekkel, hangtechnikával kapcsolatos.

2010.01.04. 18:42 hangszerarzenal

Orange Thunderverb 200

Sziasztok,

ChaCha vagyok a Kowalsky meg a Vega gitárosa és az általam a Hangszerarzenálon keresztül vásárolt Orange Thunderverb 200 tv gitárfejről szeretnék néhány sort megosztani veletek.

Mielőtt belekezdenék a technikai részletekbe hadd mondjam el, hogy a fej látványra sem utolsó. 2009-ben a narancs szín mellett a cég piacra dobott egy fekete és egy fehér színűváltozatot is.

Nagyon okos dolognak tartom, hogy a két kimenőtrafót úgy helyezték el a erősítőben hogy a cucc megemelésekor teljes az egyensúly. 30kg súlynál ez is számít!

Tudomásom szerint ez a fej a jelenlegi legnagyobb watt-számú cucc a piacon. Gyárilag 4 db 6550-es végfokcsővel szerelik amelyek kicserélhetőek KT 88-asokra. 

Jelenleg én ezeket használom, egy kicsit melegebb hangzást adnak mint a 6550-esek.

Ezek biztosítják azt a 200 komoly wattot, ami bármilyen körülmények között elegendő hangerőt biztosít.

Az előfokot 4 darab ECC83-as cső hajtja, valamint 2 darab AT7-es csövet pakoltak be a rugós zengető számára.

Az erősítő 2 csatornás.

Az ”A” csatorna potijai a volume mint hangerő, bass, middle, treble hangszín potik és egy gain.

A ”B” csatorna 3 potiból áll úgy mint volume, shape, gain.

Itt a shape funkció érdemel figyelmet. Zseniális megoldás! Ez egy hangszín poti ami alapállásból ( ami 12 óra ) balra csavarva emeli a közepet és vágja a magas és a mély hangszínt, jobbra tekerve pedig vágja a közepet egyúttal emelve a mély és magas hangszínt! Nagyon hasznos dolog. A variáció végtelen.

Mindkét csatornán ugyanolyan mértékű a gain, így tetszőlegesen használhatóak tiszta illetve torz hangszínre. Nekem jelenleg az ”A” csatorna a torz a ”B” pedig a tiszta, de használtam fordítva is.

Még 2 poti van a cuccon. Az egyik a zengetőé, a másik pedig az úgynevezett attenuator. Ez a funkció is nagyon hasznos! Teljesen balra van a maximális érték. Teljes jobb állásnál nem szól a cucc.

Jobbról balra csavarva növelhető, ellenkező irányba csökkenthető a kimenő hangerő úgy, hogy az erősítő tulajdonképpeni terhelése megmarad. Nem veszíti el a gaint sem a hangszíneket. Ugyanaz a hangkép a full illetve a minimum közeli állásban is.

Nézzük az erősítő hátlapját.

A legokosabb funkció az a kapcsoló ami lefelezi az erősítő teljesítményét 100 wattra. 3 állású, középen az alap 200 watt 4 csővel. Felső állásban 100 watt az 1. és a 3. végcső, alsó állásba kapcsolva 100 watt a 2. és a 4. cső használatával. Ez azért nagyon hasznos, mert ha elszáll az egyik végcső, akkor a megfelelő kapcsolással kiiktatható és megmenekült a buli.

Nekem már volt ilyen, imába foglaltam az Orange céget.

Ezen kívül 3 lábkapcsoló funkcióval rendelkezik a Thunderverb úgymint channel A/B, reverb On/Off, attenuator On/Off. Természetesen egy effect-loop és hangfalkimenetek özöne is megtalálhatóa cuccon.

Személy szerint a PPC 412 HP8 ládát ajánlom hozzá. 400 wattos sztereó láda, 100 wattos Celestion hangszórókkal. Mindent kibír! Én is ebből használok kettőt.

Az erősítő hangjáról nem mondanék semmit, de egy biztos ez a legjobb cucc ami valaha megfordult a kezemben.

Próbáljátok ki!!

ChaCha

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hangszerarzenal.blog.hu/api/trackback/id/tr441645883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása